zaterdag 26 mei 2012

Zomerse eenvoudige Pastasalade

Zomerse eenvoudige Pastasalade

Eenvoudige zomerse koude pastasalade voor 6 personen.

Heerlijk bij de BBQ of gewoon als hoofdgerecht!
Ingrediënten:
1 halve komkommer
1 halve courgette
300 gram gekleurde pasta of andere pasta
1 grote ui
1 appel
2 sinaasappels (a vive schillen)
1 rode paprika
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels room
2 volle theelepels mayonaise
citroensap
0,5 theelepel kerriepoeder
zout en peper
eventueel gamba's, garnaaltjes (mag, maar is geen vereiste)

Kook de pasta gaar en spoel de pasta af met koud water (dit zorgt ervoor dat de pasta koud wordt en niet meer plakt!)

Snijd ondertussen uw komkommer en appel in stukjes en uw ui in ringetjes.
Strooi meteen wat citroensap over de appeltjes heen zodat deze niet gaan verkleuren.

Meng de yoghurt, room, mayonaise, kerriepoeder, peper en zout in een schaaltje en houd dit sausje apart.

Nu snijd u de sinaasappel a vive.
Neem een snijplank met sapgeul zodat u het sinaasappelsap kunt opvangen, want u heeft het sinaasappelsap, wat vrijkomt bij het snijden, nodig om toe te voegen aan uw sausje.

Ik vind het gemakkelijk om de sinaasappel eerst doormidden te snijden. Dan het kopje van de sinaasappel eraf te snijden en dan pas te schillen.
Zie foto.


Als u de schil verwijdert heeft snijd u de sinaasappelpartjes uit de sinaasappel.
U snijd met uw mes net langs de velletjes van de sinaasappelpartjes af.

Doe de stukjes komkommer, courgette, paprika, ui, pasta, appeltjes, sinaasappelpartjes in een grote schaal en giet er het sausje over.

U kunt ook andere groenten of vis toevoegen zoals heel fijngesneden worteltjes en bv gamba's of garnaaltjes.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten